Skip to content
Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris- Lansare de carte

Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris – Lansare de carte “Consilierea familiei aflate în impas”, 25 martie 2016

Experiențele asistării psihologice și educaționale a familiei aflate în impas ne-au condus spre o nouă înțelegere a dificultăților întâmpinate de membrii acesteia, precum și a semnificației fiecărei suferințe din istoria familială prin intermediul istoriei personale. Din această perspectivă am constituit și scris prezenta carte, sintetizând și selectând cunoștințe teoretice și aplicative care să confere sens înțelegerii sarcinilor, specificului și importanței consilierii psihologice a familiei în societatea contemporană, pentru cei care aleg și pot să se dedice abilitării profesionale în acest domeniu.

Volumul este structurat în 9 capitole și are ca scop promovarea, practicarea și transformarea consilierii familiei într-o ofertă realistă și creativă, centrată pe receptivitatea, dorințele, nevoile și emoțiile fiecărui membru al familiei aflat în dificultate.

Pentru protejarea anonimatului au fost modificate nume și informații care ar putea duce la identificarea clienților în viața reală. De asemenea, dorim să mulțumim acestora pentru că ne-au permis să asistăm la relatarea unor povești, pe cât de sensibile, pe atât de dureroase și care ne-au ajutat să ne descoperim, să creștem, să evoluăm personal și profesional, dar mai ales ne-au provocat să descoperim cum resursele personale se activează după ce copiii, adolescenții și adulții trec, împreună ca familie sau cuplu, dar și separat prin experiențe dificile.

Nu în ultimul rând, în sensul celor deja menționate, invităm cititorii să facă o incursiune în propriile familii, în scopul identificării modalităților prin care își pot descoperi resursele personale în momentele cele mai critice în viață. Am scris această carte cu speranța că tot mai multe persoane vor fi determinate să creadă că, într-un fel, orice este posibil dacă își doresc și sunt dispuse să depună un efort susținut să privească dincolo de suferință, adică să transforme momentele dificile, în oportunități de creștere și evoluție.

Conf. univ. dr. Laura-Elena Năstasă

Autori:

Laura Elena-Năstasă (coordonator)
Alina-Maria Moldovan
Artemiza-Luminița Gheorghiu
Dana Liliana Militaru
Laura Teodora David

Cuprins:

Laura Elena-Năstasă – Consilierea psihologică a familiei aflate în impas
Alina-Maria Moldovan – Alexandru sau efectele unor granițe încălcate
Laura Elena-Năstasă – Consilierea cuplului privind etapele dezvoltării partenerilor pentru depășirea dificultăților emoționale ale membrilor familiei
Dana Liliana Militaru – Rodica sau teama de intimitate
Laura Elena-Năstasă – Dezvoltarea emoțională a familiei
Laura Elena-Năstasă – Integrarea emoțiilor în procesul de dezvoltare a membrilor în cadrul familiei
Laura Elena-Năstasă – Suportul emoțional al familiei în fața provocării de a crește un copil sau adolescent cu cerințe educative speciale
Artemiza-Luminița Gheorghiu – Mirela sau povestea fructelor culese înainte de vreme
Laura Teodora David – Boala ca factor perturbator în familie – explicații și intervenție

Autoarele volumului ”Consilierea familiei aflate în impas” vă invită după lansarea de carte la atelierul de lucru psihoterapeutic pe tema ”Familia – labirint al relațiilor?”.

Vom avea ocazia să descoperim, împreună, mai multe despre rolul nostru în familie, raportarea noastră față de acesta, modul în care comunicăm și cum acest lucru influențează calitatea relațiilor pe care le avem cu cei dragi.


Foto: Criss Constantin

Back To Top