Skip to content
Mă mișc, zâmbesc, sunt sănătos! - program de dezvoltare personală pentru copii și părinți

Mă mișc, zâmbesc, sunt sănătos! - program de dezvoltare personală pentru copii și părinți

Dragă părinte,

Ai un mugurel zglobiu care îți umple și luminează picătura cu picătură viața. E greu și frumos, e obositor și energizant…e minunat să ai un copil! E al tău, rodul dorințelor, al viselor, al iubirii…este alături de tine și tu alături de el. Îl îmbrățișezi, îl săruți, îl alinți, îl îndrumi spre diferite activități.
Crește, se dezvoltă și are nevoie mereu de atenția, grija, răbdarea, îndrumarea, afecțiunea, blândețea, fermitatea ta. Îți dorești să devină un adult împlinit, fericit, care să-și trăiască armonios propria poveste.

Venim către tine cu o propunere, deoarece știm că relațiile pozitive cu ceilalți și cu noi înșine sunt esențiale pentru starea de bine și pentru reușita personală.
Ne propunem prin atelierul nostru  ”Mă mișc, zâmbesc, sunt sănătos!” să venim în întâmpinarea nevoilor legitime de sănătate fizică și emoțională a copiilor, punând bazele unei interacțiuni armonioase minte-corp-suflet prin dezvoltarea :

 • Comunicării și relaționării interpersonale
 • Autonomiei și exprimării autentice a propriilor emoții, dorințe și nevoi
 • Imaginii de sine pozitive și a încrederii în sine
 • Atenției și autocontrolului
 • Inițiativei și motivației

Avem în vedere atingerea următoarelor obiective :

 • Încurajarea și dezvoltarea capacității de comunicare verbală, nonverbală, asertivă, ascultare activă, exprimare autentică a emoțiilor.
 • Creșterea gradului de conștientizare atât a propriilor nevoi, cât și ale celorlalți, a autocontrolului și autonomiei personale.
 • Încurajarea copiilor să se exprime liberi în a cere, a da, a primi sau refuza – baza solidă pentru o interrelaționare sănătoasă.
 • Creșterea capacității de concentrare a atenției – aceasta ajutând copilul să acționeze optim în activitățile cotidiene, atât în mediul școlar, cât și familial.
 • Integrarea schemei corporale, care contribuie la creșterea încrederii în sine și implicit la o imagine de sine pozitivă.
 • Stimularea inițiativei și a motivației pentru diverse activități, astfel încât să se evite clasicul “m-am plictisit”.

Copiii vor fi stimulați prin artterapie, meloterapie, dansterapie, tehnici de relaxare și jocuri de rol. În cadrul atelierului, copiii au ocazia să exprime liber, sub forma simbolică a tehnicilor creativ-corporale, ceea ce îi preocupă în prezent și nu sunt capabili să verbalizeze concret. În acest fel, ei sunt ajutați să se dezvolte emoțional, corporal și cognitiv.

Taxa de participare părinte-copil este de 40 lei.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, ne puteți contacta:

Psih. Camelia Bota

Tel: 0746. 256.148 (Brașov)

Email: camelia.bota@equilibrupsi.ro

Psih. Luminița Gheorghiu

Tel: 0742.825.084

Email: luminita.benga@equilibrupsi.ro

Galerie foto

Testimoniale

“Mi-a plăcut că nu fost un simplu atelier cu dansuri și jocuri, ci a fost și cu momente de discuție și mai ales acel moment dedicat doar mămicilor. Mi-a plăcut adaptabilitatea la situații și nu neapărat s-a respectat un program prestabilit. Cu siguranță voi mai veni cu fetița mea la atelierele voastre! :)”

Calendar evenimente

Back To Top