Skip to content
atelier-citire-rapida

Ai voștri copii au participat la CURSUL DE CITIRE RAPIDĂ și au învățat jucându-se! 🙂

Căsuța cu inteligențe – Afterschool Brașov în parteneriat cu EquilibruPsi – Societate Civilă Profesională de Psihologie, reprezentată prin psiholog și trainer de citire rapidă Camelia Bota, au organizat și desfășurat în acest an cursuri de citire rapidă pentru cei mici, sub marca Infospeed.
         

De ce acest curs?

Citirea este modalitatea principală prin care ne luăm informațiile.

Odată cu apariția internetului și a progresului tehnologic, totul s-a schimbat. Informația se dublează la fiecare 6 luni. Viteza cu care citește astăzi un adult este de 200 – 250 de cuvinte pe minut, adică viteza de citire de acum 100 de ani.

Este evident că ar fi bine să ne mărim viteza de citire și să creștem capacitatea de reținere. Procesarea informației este unul din principalii factori de stress din companii și școli. Și mai important este reglarea atitudinii față de informație pentru că multor elevi nu le place să citească și tind să intre în rejecție când vine vorba de învățare.

Programul de citire rapidă urmarește:

 • reglarea atitudinii față de informație
 • integrarea bazelor informației în activitatea zilnică
 • dezvoltarea aptitudinilor de comunicare
 • integrarea hărții mentale în stilul de lucru

În cadrul acestui modul fiecare participant lucrează cu dispozitivul de citire rapidă, invenție unică în lume, a dlui Conf. Dr. Ing. Radu Budei, prin care participantul:

 • elimină vocalizarea, subvocalizarea, parțial pronunția mentală
 • mărește câmpul vizual
 • mărește vederea periferică
 • mărește viteza de mișcare a ochilor
 • mărește atenția și concentrarea

Citirea Rapidă vine să completeze golul rămas în actualul sistem educațional, în condițiile în care avansarea tehnologiei determină o accentuare a decalajului între cantitatea de informații și capacitatea de asimilare a acestora.

Cursul de Citire Rapidă este primul pas. El este structurat într-un nou concept, care se adresează elevilor, studenților, educatorilor, trainerilor și formatorilor, personalului din instituții, profesioniștilor în vânzări, managerilor, consultanților profesioniști, tuturor celor care operează cu informații tipărite sau electronice.
Citirea Rapidă urmărește îmbunătățirea vitezei de citire, dezvoltarea tehnologiei de învățare, mărirea coeficientulu de asimilare, îmbunătățirea capacității de memorare, exersarea și dezvoltarea atenției, descătușarea imaginației creatoare, ameliorarea problemelor oculare – cauzate de oboseală, lectură efectuată inadecvat, focalizarea îndelungată și improprie.

Atenția și concentrarea stau la baza procesului de citire și memorare.

Antrenamentul copiilor în ceea ce privește atenția și concentrarea este bine să fie începută de la 5 ani și jumătate pe diverse materiale cum ar fi labirinte, jocuri și exerciții care să le formeze o obisnuință în abordarea unei informații. Din experiența noastră acumulată de 62 de ani în domeniu, am observat că mulți elevi și nu numai au nevoie de antrenament pe atenție și concentrare.

Atât copiii, cât și părinții sunt foarte încântați pentru că se formează o deprindere în ceea ce privește lucrul cu informația și se extinde durata de atenție de la 1 minut -2 la 10- 15 minute.

Programul de atenție și concentare urmarește:

 • dezvoltarea unui stil de lucru
 • dezvoltarea atenției la detalii
 • reglarea atitudinii fată de informație
 • dezvoltarea abilității de a invata mai repede si mai usor
 • dezvoltarea deprinderii de a vedea invatarea ca pe un joc

 

Pentru detalii despre ce presupun întâlnirile de citire rapidă, despre înscrieri și formatori, accesați www.infospeed.ro

Back To Top