Skip to content
Atelier meloterapeutic - Vibrate festival 25 iunie 2016

Atelier meloterapeutic – Vibrate festival 25 iunie 2016

Tehnicile de terapie creative te ajută să te înțelegi pe tine însuți, să te eliberezi de anxietățile acumulate, de tensiuni, facilitând elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor și de dezvoltare a aptitudinilor personale.

Prin meloterapie, cu ajutorul sunetelor şi al ritmului se dezvoltă creativitatea, se realizează o mai bună relaxare, optimizarea stării de spirit și a calităţii vieţii, diminuarea anxietăţii, putem intra în contact cu Sinele şi seameliorează diverse probleme de sănătate.

În cazul copiilor, meloterapia beneficiază de capacitatea acestora pentru comunicare și joc, ca și de nevoia lor de afectivitate, al cărei blocaj poate fi remediat prin intermediul muzicii. 

Meloterapia este indicată pentru copiii și adolescenții:
– cu sau fără cerinţe educative speciale;
– cu dificultăţi de învăţare;
– cu deficit senzorial;
– cu autism;
– cu deficienţe fizice;
– cu probleme emoţionale sau de comunicare;
– obsesiv-compulsivi;
– agresivi;
– care au nevoie de structură pentru a-şi dezvolta anumite aptitudini şi comportamente;
– care au nevoie să înţeleagă şi să se adapteze la ideile şi sentimentele altora păstrându-şi în acelaşi timp identitatea proprie;
– care au nevoie să lucreze împreună cu alţii pentru atingerea unor scopuri comune.

Participarea la grupurile de dezvoltare prin meloterapie îți pot da un sens al identităţii, terapia acţionează ca un stimulent, creând un sens de apartenenţă şi de contribuţie la crearea muzicii, iar necesitatea de cooperare şi de participare la activitatea ansamblului formează capacitatea de a-i tolera pe cei din jur.

Piața George Enescu
25 iunie, ora 14.00
Participarea este gratuită.

Echipa EquilibruPsi înseamnă cinci psihologi din Brașov cu formare experiențialist-umanistă: Luminița Benga (Gheorghiu), Camelia Bota, Alexandra Ceobanu, Alina Moldovan și Silvia Carțiș.

Ne căutăm drumul, deoarece ne este dor de ceva adânc îngropat în interiorul sufletului nostru, care să ne permită să creştem sănătos, să ne dezvoltăm, să fim… Credem că trupul fizic este doar o parte din realitatea existenţei noastre și considerăm necesar să explorăm planurile mai profunde – mental, emoţional şi spiritual.

Viziunea noastră este aceea ca prin metode holistice să contribuim la atingerea echilibrului interior, la descoperirea și trăirea bucuriei de a fi.

Cum a fost?

”Curajoasă, înconjurată de oameni frumoși, liberi și foarte drăguți. Sentimente de plăcere și beatitudine. Mulțumesc!” G. P.

Back To Top