Skip to content

Terapia prin Muzica: Teorie si Practica, Prezent si Viitor

Tu, Eu și Muzica din noi. Improvizație muzicală în dezvoltarea comunicării la nivel de relație, atelier experiențial meloterapeutic  la Conferința “Terapia prin Muzică: Teorie și Practică, Prezent și Viitor”. 

13 – 14 Noiembrie 2015, de la 9-06:30, Aula Universității Brașov.

Suntem foarte incantati sa anuntam Conferinta “Terapia prin Muzica in Romania: Teorie si Practica, Prezent si Viitor”, organizata de Music as Therapy International si gazduita de Prof. Dr. Stela Dragulin de la Masterul de Meloterapie, Universitatea Transilvania, Brasov. la Universitatea din Brasov, in Noiembrie, si dorim sa va invitam sa participati si sa contribuiti la aceasta conferinta.

Aceasta conferinta de doua zile va aduce impreuna practicieni, academicieni si persoane de influenta pentru a considera modul in cate terapia prin muzica este folosita astazi in Romania si ce aduce viitorul in dezvoltarea acesteia. Vom avea ateliere, prezentari si discutii dechise pe tema practicarii terapiei prin muzica, vom impartasi experiente si vom lucra impreuna pentru a intari rolul terapiei prin muzica si pe cei ce practica aceasta metoda de lucru.  http://www.musicastherapy.org/romania/conferin_2015.html

Colegele noastre Alina Moldovan și Camelia Bota vor susține Vineri, 13 Noiembrie, orele 16:00 – 16:30  și Sambata, 14 Noiembrie, orele 14:30 – 16:00 atelierul experiențial meloterapeutic Tu, Eu și Muzica din noi. Improvizație muzicală în dezvoltarea comunicării la nivel de relație

Scurt rezumat:

În cadrul acestui atelier de improvizație muzicală și tehnici creativ-expresive, ne propunem ca participanții să-și exerseze capacitatea de autoobservare și să-și conștientizeze nevoile și dorințele actuale în relațiile lor parteneriale.

Plan de intervenție: Acomodare – participanții aleg un instrument muzical din cele puse la dispoziție și se prezintă pe rând grupului, creând un ritm personal care reflectă starea lor emoțională prezentă în momentul respectiv. (”Dialog melodic” – conform instructajului, funcție de ritmul creat anterior, participanții își aleg câte un partener cu care vor stabili un dialog fără cuvinte, exclusiv prin muzică. Sunt invitați să se salute prin ritm, să se focalizeze pe mesajul pe care doresc să-l transmită partenerului, să asculte empatic răspunsul primit, să dezvolte dialogul, focusându-se pe emoțiile și senzațiile experimentate.În a doua etapă – pe un fond muzical relaxant, pe baza indicațiilor terapeutice, participanții sunt stimulați să conștientizeze maniera personală de implicare în relație, posibile surse de blocaj emoțional, respectiv să identifice resursele personale adaptative.

Încheiere – participanții sunt încurajați să creeze o melodie a grupului, fiind liberi să improvizeze la nivel vocal, corporal și instrumental, realizând o experiență personală unificatoare la nivel de grup.

 

Conferinţa „Terapia prin Muzică în România: Teorie şi Practică, Prezent şi Viitor”, organizată de Music as Therapy International şi găzduită de Prof. Dr. Stela Dragulin de la Masterul de Meloterapie, Universitatea Transilvania, Braşov, a avut loc între 13 – 14 noiembrie. Scopul conferinţei a fost de a aduce împreună practicieni, academicieni şi persoane interesate de această formă de terapie.

Conferinţa a avut două componente:

  1. Atelier experienţial meloterapeutic „Tu, Eu şi Muzica din noi. Improvizaţie muzicală în dezvoltarea comunicării la nivel de relaţie”, susţinut de Alina MoldovanşiCamelia Bota, în cadrul căruia participanţii şi-au exersat capacitatea de autoobservare şi au conştientizat nevoile şi dorinţele actuale în relaţiile lor parteneriale.
  2. Workshop „Healing songs”, susţinut de Edith Toth, ce are la bază programul de meloterapie „Singing hospitals”, pe care împreună cu Wenzel – Gazdag Erzsebet îl derulează cu copiii internaţi la Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Terapeuţii asociaţiei noastre au participat la acest eveniment din dorinţa de a afla informaţii practice despre cum poate fi folosită meloterapia pentru dezvoltarea comunicării la copiii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare. (http://www.copiiidecristal.ro/conferinta-internationala-de-meloterapie/)

Mai multe informaţii despre conferinţă şi fotografii de la eveniment sunt disponibile aici

 

Galerie foto

































Calendar evenimente

Back To Top