Skip to content
Bookstadt – Târg de kulturalizare

Bookstadt

Bookcity.ro te cheamă la „o colonizare culturalăˮ prin citit, răsfoit și alte gesturi provocatoare pe care le facem, de obicei, în preajma cărților. Autori ai unor titluri de colecție vor fi acolo să ne vorbească, iar pentru că ne vom întâlni în primul „weekend de școalăˮ, vei găsi și manuale, auxiliare și rechizite, iar cei mici vor putea lua parte la ateliere de creație special gândite pentru joacă educativă. Bookcity.ro alaturi de Fundația Comunitară Brașov, lanseaza cu ocazia Bookstadt un proiect de mobilizare comunitara avand ca scop oferirea unei sanse la educatie copiilor defavorizati: Fondul de Rechizite si Carti.

Avandu-i in acest an ca beneficiari pe copii din grija organizatiilor Asociatia de Servicii Sociale SCUT, Centrul de zi Raza de Luna din Codlea, Fundația Casa mea Prejmer si Scoala Rupea prin Inspectoratul Scolar Brasov – fondul își propune să colecteze înainte și în cadrul evenimentului donații în bani și materiale specifice (manuale, cărți, rechizite, etc.).

Sustine si tu copiii care nu își permit nici măcar minumul necesar pentru a merge la școală, donand in perioada 1-20 septembrie, carti, manuale, caiete si rechizite in urnele de colectare special amenajate în fața librăriei Bookcity și la intrarea în supermarket Auchan din Coresi Shopping Resort

“Invata-ti copilul sa ajute” – poate insemna si ca atunci cand te vei duce cu copilul tau la librarie si ii vei cumpara caiete, ii vei explica si faptul ca nu toti sunt atat de norocosi precum este el, vei cumpara un caiet in plus si… “Uite, daca punem acest caiet aici, il ajutam pe Vlad, de 6 ani, din Sacele, sa mearga la scoala! Familia lui nu are suficienti bani sa-l trimita la scoala si sa-i cumpere caiete. La fel ca el, mai sunt si alti copii!”.

Spune-le si altor parinti sa faca asta! Asa vom creste copii carora le pasa!

În perioada 18-20 septembrie, echipa EquilibruPsi va fi prezentă la Bookstadt și va susține ateliere de ”Povești terapeutice pentru mari și mici”,  prin care te invităm într-o lume specială, în care ai ocazia să descoperi mai multe despre tine și relația pe care o ai cu copilul tău. Ce faci când copilul se închide în sine, refuză să-şi exprime grijile şi nevoile, este cuprins de teamă şi de neîncredere?  Poveștile și metaforele terapeutice, combinate şi cu alte tehnici novatoare, cum ar fi terapiile prin joc, artă, muzică şi dramă pot oferi căi pentru adaptarea copiilor și adolescenților la provocările vieții cotidiene. Fondurile obținute din taxele de participare le vom dona către Fundația Casa mea Prejmer.

Vă așteptăm!

Galerie foto
Calendar evenimente

Back To Top